Kirsebær

Fra blomst til bær

Ca 1. maj forvandles hele ejendommen til det mest vidunderlige syn, af kirsebærtræernes hvide blomsterflor.

Det er den bedste tid på året for mig.
Dels er alt det grundlæggende arbejde med beskæring, gødning og sprøjtning overstået, og dels kan jeg overlade til bierne, at gøre deres arbejde.

Så det forhåbentlig ser sådan her ud til august.

Kirsebær fra Gårdagergård

Kirsebær

Stevnsbær

Stevnsbær er lille og mørkt surkirsebær. Kødet er mørkerødt og fast og har et højt syreindhold. Bærret er kendt for at være af den bedste kvalitet, og egnet sig til at sylte eller lave most og kirsebærvin af.

Fanal

Fanal surkirsebær er store smagfulde og saftige sure kirsebær. De kan fryses og kan blandt andet bruges til marmelade, syltetøj, grød og saft.

Traubige

Ungarische Traubige er store og meget milde sure kirsebær. Bærret er velegnet til marmelade, syltetøj, grød og saft.

Sumadenka

Sumadenka er son Fanal og Traubige et stort bær, også dette bær er velegnet til marmelade, syltetøj, grød og saft.

.