Kirsebærsaft smager dejligt, ingen tvivl om det.
Men her er lidt flere fakta vedrørende kirsebærsaft.

Fakta om kirsebærsaft fra Gårdagergård

Antioxidanter

Kirsebærsaft er meget rige på antioxidanter, herunder anthocyaniner og polyfenoler.
Jeg har fået analyseret min kirsebærsaft for netop disse to antioxidanter, med henblik på at  finde frem til den mest optimale proces. Og resultatet er følgende:

Gårdagergård surkirsebær saft – juni 2016.
Test af kølebehandling efter pasteurisering.
Anthocyanin mg/ml Polyfenol mg/ml
Kontrol uden pasteurisering 962 4405
Pasteuriseret og kølet ved 20 gr. C 986 4422
Pasteuriseret og kølet ved 4 gr. C natten over 980 4346
Pasteuriseret og kølet ved 6 gr. C i vandbad 1007 4245
Pasteuriseret og kølet ved 20 gr. C, lagret i 2 mdr. 725 3921

Melatonin

Sur-kirsebærsaft har et højt indhold af Melatonin.

Hvis du ikke allerede kender til Melatonin, så prøv at søge rundt på internettet, der findes masser af viden og undersøgelser om Melatonin.

Fakta om kirsebærsaft

”Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne:
Danmark og Europa investerer i landdistrikterne”.